Opskrifter | Grillet avocado med mexicansk oksekødsfyld | KIWI

Grillet avocado med mexicansk oksekødsfyld

20 min.

Det skal du bruge:

4 avocadoer, skåret i halve (Skær lidt af bunden, så står de bedre på grillen. Fjern også lidt af avocado-kødet, så der er plads til mere fyld. Brug det evt. i en hjemmelavet guacamole.)
Mexicansk oksekødsfyld:
400 g hakket oksekød (alternativt hakket kyllingekød)
Olivenolie til stegning
2-3 spsk. mexicansk krydderi
Krydr evt. med lidt ekstra salt og friskkværnet peber
Grøntsager:
1 stor rød peber, skåret i tern
Majs, skåret af to majskolber (kogt forinden i lidt letsaltet vand i ca. 15 minutter)
Topping: 
Lidt frisk chili og friske valgfrie krydderurter. Du kan også toppe med lidt revet ost.

Vejledning

Sådan gør du: 

Svits kødet i lidt olivenolie på en pande ved høj varme. Når kødet er gennemstegt tilsætter du det mexicanske krydderi og lader kødet småsimre i yderligere 5 minutter.

Grill dine avocadoer med kødsiden ned ad i ca. 1 minut direkte på grillen.

Bland det færdigstegte kød med de friske grøntsager og anret det lækre fyld i dine avocadoer. Pynt til sidst med frisk chili, et lille drys salt og friskkværnet peber.

Tilbered de fyldte avocadoer i yderligere 3-5 minutter på grillen. Placer dem evt. i en foliebakke, hvis nu de skulle vælte. Server gerne en sprød grøn salat til dine grillede avocadoer. Top evt. med resterne fra dit mexicanske fyld.

Relaterede opskrifter

Pia Thau

GØR HVER DAG TIL GRØN SAG

Alle tips og opskrifter er fra vores sundhedsekspert, Pia Thau.